wagenpark-6049 banner
AUTO
Praktijkopleiding rijbewijs (B)

Om zelfstandig een personenauto te mogen besturen, heb je een B-rijbewijs nodig. Als professionele Verkeersschool in Gorinchem beschikken wij over meerdere lesauto’s en een team zeer vakbekwame en gediplomeerde instructeurs. Bij ons ben je verzekerd van een opleiding met hoge kwaliteit. Check ook onze hoge slagingsscore.

Tijdens je opleiding voor het besturen van een personenauto, werk je in principe steeds met één en dezelfde instructeur. Je rijdt ook altijd in dezelfde lesauto. Indien nodig hebben wij vervangende instructeurs en lesauto’s beschikbaar. Ons doel is een opleiding op maat te bieden en advies te geven. Samen kies je de opleiding die het best bij jou past.

Ons lestarief is gebaseerd op 60 minuten. Over het algemeen lessen wij echter vaak 90 minuten. Dit maakt de rijles een stuk effectiever. Wil je langer rijden of meerdere keren per week lessen, dan kan dat in overleg vaak geregeld worden. Heb je onze voordeligere lespakketten al gezien? Deze nieuwe lespakketten bestaan uit 30, 40 of 50 rijlessen. Ze zijn gebaseerd op 60 minuten*, een theorie opleiding, tussentijdse toets en een eerste praktijkexamen. Kortom: onze lespakketten zijn niet alleen voordelig, maar ook zeer compleet. Je gaat rijden in de nieuwste Volkswagen Polo, VW Golf, VW T-Cross, VW T-Roc of VW Tiguan voorzien van camerasysteem. *Lessen van 90 minuten zijn ook standaard mogelijk binnen een lespakket.

Opleiding

Tijdens je rijopleiding word je eerst vertrouwd gemaakt met het voertuig. Daarna leer je via een stappenplan de theorie om te zetten naar een praktische uitvoering. Je instructeur houdt jouw persoonlijke voortgang nauwkeurig bij. Bovendien zijn onze lesauto’s voorzien van een cameralessysteem. Hiermee kunnen we samen direct verkeerssituaties terugkijken en met elkaar bespreken. Je ziet dus gelijk wat je kunt verbeteren! Hierdoor zijn onze rijlessen nog effectiever. Binnen de kortst mogelijke tijd heb je een opleiding op maat gevolgd, die je een uitstekende kans van slagen biedt bij je rijexamen.

Drukte, reserveer op tijd

Je bent van harte welkom als nieuwe leerling bij Verkeersschool de Jong! Op dit moment is het erg druk. Als je graag bij ons wilt lessen is het slim om je alvast aan te melden via onze website. Dan houden wij je op de hoogte wanneer je kunt starten én geven wij meer informatie over de opleiding. Dit kun je al maanden van tevoren doen, maar je zit uiteraard nergens aan vast.

Autorijden al vanaf 16,5 jaar oud

Wil jij graag autorijden, maar kun je niet wachten tot je achttien bent? Sinds november 2011 mag je vanaf 16,5 jaar al rijlessen volgen voor je rijbewijs-B. Haal je deze en ben je 17 jaar, dan mag je de weg op, mits er een begeleider naast je zit met een geldig rijbewijs. Deze persoon mag je zelf kiezen en het mogen er zelfs meerdere zijn. Deze begeleider(s) moeten echter wel vermeld staan op jouw begeleiderspas. Meer informatie over het autorijden onder de 18 vind je op https://www.2todrive.nl/home/

Gezondheidsverklaring

Sinds 1 november 2017 moet elke kandidaat zelf bij het CBR een gezondheidsverklaring invullen. Via mijn.cbr.nl vul je deze verklaring in met je DigiD. Na het invullen beoordeelt het CBR of je rijgeschikt bent (medisch in staat om een voertuig te besturen).

Compact rijopleiding

Wil je je rijbewijs graag snel halen, dan is het mogelijk om een opleiding van 4, 6 of 8 weken te volgen. Let op! Onze compact rijopleiding is momenteel beperkt beschikbaar, vanwege de vele aanmeldingen.

Als je kiest voor een compact rijopleiding, wordt er eerst een intake-test met je afgenomen. Tijdens deze intake gaat de instructeur met je rijden. Op basis daarvan beoordeelt de instructeur jou o.a. op aanleg, handigheid, verkeersinzicht en concentratie. Aan de hand van de uitslag maken we samen met jou een plan om het benodigde aantal lessen over de tijd te verdelen.

Voor een compact rijopleiding gelden bij Verkeersschool De Jong dezelfde tarieven een standaard rijopleiding. De compact opleiding wordt alleen overdag gegeven. Voordat je start moet jij je theorie voor de auto al behaald hebben. De beschikbaarheid van een tussentijdse toets/praktijkexamen hangt af van het CBR.

Er zijn per kwartaal maar een aantal beschikbare plaatsen voor een compact rijopleiding. Wees er dus op tijd bij en informeer vooraf naar de beschikbaarheid.

Opfriscursus

Wij bieden bij Verkeersschool de Jong ook een opfriscursus aan voor het besturen van een auto met of zonder aanhanger. Deze is bedoeld voor mensen die graag weer vol zelfvertrouwen achter het stuur zitten.

  • Heb je al een tijdje niet gereden?
  • Lukt het inparkeren of achteruitrijden minder makkelijk?
  • Heb je moeite met verkeersregels en/of verkeersborden?
  • Heb je ergens een angst voor ontwikkeld tijdens het autorijden met aanhangwagen?

Kortom: wil je weer met plezier en met een veilig gevoel in een auto stappen of een aanhanger rijden? Dan is onze opfriscursus wellicht een verstandig idee! Alles gaat uiteraard in goed overleg. Zo kun je het totaal aantal uur naar wens zelf verhogen of verlagen.

Tijdens het opfris-programma, komen diverse onderdelen aan bod.

Rijangst

Wij geven je weer zelfvertrouwen achter het stuur.

  • Heb je al een tijdje niet meer gereden?
  • Durf je de snelweg niet meer op?
  • Lukt het inparkeren minder makkelijk?
  • Heb je angst voor het autorijden (evt. met aanhangwagen)?

Tijdens de lessen komen diverse onderdelen aan bod. We bekijken samen hoeveel uur je nodig hebt.