wagenpark-6049 banner
BROMFIETS
Praktijkopleiding categorie AM

Om je de juiste persoonlijke aandacht te kunnen geven, hanteren wij een maximum van twee leerlingen per opleiding.

Onze bromfiets praktijkopleiding is nu óók voorzien van een cameralessysteem, zoals wij al jaren gebruiken in onze lesauto’s. Hiermee kunnen we direct verkeerssituaties terugkijken en bespreken. Zo zie je direct wat je kunt verbeteren! Hierdoor zijn onze rijlessen nóg effectiever.

Er gebeuren helaas nog steeds relatief veel ongelukken met bromfietsbestuurders. De overheid heeft daarom per 1 maart 2010 besloten een verplicht praktijkexamen voor bromfietsers in te voeren. Voordat je met je praktijklessen mag beginnen, moet je 16 jaar zijn en geslaagd zijn voor je theorie-examen. Je kunt bij ons iTheorie (complete digitale theorieopleiding) volgen of een theorieboek aanschaffen. Er is geen apart examen voor snorfietsrijders. Dus wil je snorfiets rijden, dan moet je ook een bromfietsexamen afleggen.

Met een bromfietsrijbewijs mag je op een snorfiets, bromfiets en in een brommobiel rijden.

Reserveer op tijd

Om er zeker van te zijn dat je zo snel mogelijk examen kunt doen, kun je jezelf het beste minimaal 4 maanden voordat je 16 jaar wordt aanmelden en je theorie behalen. Het examen en de rijlessen vinden plaats in en om Gorinchem en vanaf het CBR in Schelluinen.

Locatie

De rijlessen vinden plaats in en om Gorinchem, vanaf het CBR in Schelluinen. Hier doe je ook examen. Wij starten de rijlessen vanaf onze locatie in Schelluinen (Sportlaan 6b).